wtorek, 25 października 2016

Jaglanka z jabłkiem i żurawiną


Królowa kasz poleca się na śniadanie. Tym razem połączenie które zawsze smakuje - jabłko, cynamon i dodatek żurawiny. Dobry początek kolejnego zimnego dnia.




Składniki
4 łyżki kaszy jaglanej
dwa małe jabłka (ok 150 g)
2/3 szklanki mleka kokosowego (napój)
łyżka żurawiny suszonej
pół łyżeczki cynamonu


Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem startego jabłka. Żurawinę zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Ugotowaną kaszę mieszamy z cynamonem i dodajemy na wierzch żurawinę. Porcja ok 340 kcal. Dobrego dnia !


Kasze jaglaną ze względu na swoje właściwości zdrowotne warto jeść codziennie, zarówno na słodko jak i słono, śniadanie, obiad i kolację. Najbardziej opłaca się kupowanie jej w kilogramach. Na stronie sklepu Coś dla zdrowia można kupić kilogram za niecałe 5 zł LINK DO SKLEPU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz