wtorek, 11 października 2016

Krem z orzechów laskowych


Jako dziecko nigdy nie przepadałam za Nutella, ale wiem, że wiele osób nie może bez niej żyć. Dzisiaj przepis na krem z orzechów laskowych, takiej zdrowszej wersji wspomnianej Nutelli, który można jeść zarówno sam, jak i na kanapce/ciastkach lub zastosować jako masę do ciasta.

Składniki
2 łyżki orzechów laskowych (można próbować z innych)
łyżeczka kakao
łyżeczka miodu
pół łyżeczki sproszkowanego korzenia maca (dla dodania energii, można bez)
3 łyżki mleka kokosowego (chodzi o napój np Ecomil)


Orzechy mielimy w młynku/blenderze, następnie dodajemy resztę składników i dobrze mieszamy. Do dekoracji użyłam wiórki kokosowe, orzechy niezmielone i kilka płatków żytnich.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz