sobota, 8 października 2016

Pikantna cieciorka do chrupania


Gotowi na mecz ? Do meczu propozycja zdrowej przekąski - chrupiąca cieciorka, lekko pikantna, idealna do piwa jako zamiennik chipsów.
Gotujemy i kibicujemy !




Składniki
puszka cieciorki ugotowanej (można samemu ugotować jak sie ma więcej czasu)
2 łyżki masła klarowanego Ghee
pół łyżki tymianku
1/4 łyżki pieprzu cayenne
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki soku z limonki (lub cytryny)

Cieciorkę płuczemy i odstawiamy na sitku do wyschnięcia. Można podsuszyć w piekarniku na 10 minut. Następnie mieszamy wszystkie składniki w sos i obtaczamy cieciorkę w powstałym sosie. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia/folią. Pieczemy w piekarniku ok 40 minut w 180 stopniach.
Kto wygra mecz ? !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz