środa, 31 maja 2017

Wiosenna tortilla jajeczna z makrelą i rzodkiewką



Propozycja śniadaniowa - szybko i smacznie, a przede wszystkim zdrowo. Tortilla z jajka z sezonową rzodkiewką i wędzoną makrelą.  Bardzo lekkie, bo masa do tortilli to samo jajko i przyprawy - bez mąki .W sam raz na początek dnia.


Składniki

  • jajko
  • sól, pieprz
  • wędzona makrela ok 80-100 g 
  • 5 rzodkiewek
  • olej kokosowy - łyżeczka

W misce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy masę. Smażymy pod przykryciem, z dwóch stron. Wykładamy tortille na talerza. Rzodkiewki kroimy drobno, makrele dzielimy na kawałeczki. Wykładamy wszystko na tortille i zawijamy, spinając wykałaczkami. Smacznego !
Porcja to ok 300 kcal z czego większość to białko i tłuszcze :)


1 komentarz: