piątek, 11 listopada 2016

Czekoladowy budyń gryczany z cynamonem i śliwkami


Mój post z czekoladowym budyniem jaglanym przekroczył tysiąc wyświetleń ! Z tej okazji kolejna odsłona budyniu, które bardzo lubię na śniadanie - tym razem z kaszy gryczanej, niepalonej.
Takie śniadanie to duża dawka siły na dzisiejszy marsz niepodległości.



Składniki
kasza gryczana niepalona 50 g
pół łyżeczki miodu
pół szklanki mleka kokosowego (napój)
2 śliwki
łyżeczka cynamonu
kostka czekolady 90%
pół łyżeczki nasion chia

Kaszę gotujemy na wodzie, i odcedzamy. Mieszamy ją z rozpuszczona czekoladą i miodem. Śliwki kroimy na plasterki. Zostawiamy kilka plasterków do dekoracji a resztę razem z pozostałymi składnikami i kaszą blendujemy na krem.
Kalorycznie ok 320 kcal.
Smacznego !

Więcej moich budyniów znajdziecie TUTAJ


1 komentarz:

  1. Fajny pomysł na śniadanie. Takiego budyniu jeszcze nie jadłam, a połączenie ze śliwkami brzmi smacznie :)

    OdpowiedzUsuń