Budyń najlepszy na węglowodanowe śniadanko ! Dzisiaj kolejny przepis na kolejny przepyszny budyń, tym razem z ryżu Basmati i malin. Super prosty w przygotowaniu.
Składniki
- 2 łyżki ryżu Basmati
- duża garść malin (ok 90 g)
- pół łyżeczki cukru kokosowego
- 1/4 szklanki mleka kokosowego 18%
- u mnie Musli Kolumba firmy Amarello do posypania na wierzch
Ryż gotujemy według przepisu (ok 15 minut ). Jeżeli ryż po gotowaniu jest u was w wodzie to trzeba go odcedzić, żeby budyń nie wyszedł za rzadki.
U mnie ryż "zabrał całą wodę", więc do garnka dodałam resztę składników i zblendowałam na gładki budyń. Przełożyłam do miseczki i ozdobiłam maliną i musli.
Kalorycznie 300 kcal
Dobrego dnia !
Resztę przepisów na budyń znajdziecie TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz