środa, 16 listopada 2016

Malinowy budyń ryżowy


Budyń najlepszy na węglowodanowe śniadanko ! Dzisiaj kolejny przepis na kolejny przepyszny budyń, tym razem z ryżu Basmati i malin. Super prosty w przygotowaniu.




Składniki

  • 2 łyżki ryżu Basmati
  • duża garść malin (ok 90 g)
  • pół łyżeczki cukru kokosowego
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego 18%
  • u mnie Musli Kolumba firmy Amarello do posypania na wierzch


Ryż gotujemy według przepisu (ok 15 minut ). Jeżeli ryż po gotowaniu jest u was w wodzie to trzeba go odcedzić, żeby budyń nie wyszedł za rzadki.
U mnie ryż "zabrał całą wodę", więc do garnka dodałam resztę składników i zblendowałam na gładki budyń. Przełożyłam do miseczki i ozdobiłam maliną i musli.
Kalorycznie 300 kcal

Dobrego dnia !

Resztę przepisów na budyń znajdziecie TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz