Wszyscy znają wersję klasyczną szaszłyków czyli z mięsem... ale co powiecie na szaszłyki z rybą ? Są na prawdę dobre i bogate w kwasy Omega 3. I do tego szybkie w przygotowaniu.
Składniki dla 2 osób:
- łosoś ok 300 g
- papryka
- 5 pieczarek
- pomidor rzymski
- cebula
- sól, pieprz, oregano, papryka czerwona słodka, pieprz cayenne, bazylia
Łososia kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Paprykę myjemy, wydrążamy środek i kroimy na kostkę, pieczarki, cebulę i pomidora w plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie łososia, paprykę, pomidora i pieczarki, układamy szaszłyki w naczyniu żaroodpornym i posypujemy czerwoną papryką, bazylią, szczyptą pieprzu cayenne i obkładamy cebulą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut
Podałam z ryżem jaśminowym
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz