niedziela, 27 listopada 2016

Szaszłyki z łososiem


Wszyscy znają wersję klasyczną szaszłyków czyli z mięsem... ale co powiecie na szaszłyki z rybą ? Są na prawdę dobre i bogate w kwasy Omega 3. I do tego szybkie w przygotowaniu.


Składniki dla 2 osób:

  • łosoś ok 300 g
  • papryka
  • 5 pieczarek
  • pomidor rzymski
  • cebula
  • sól, pieprz, oregano, papryka czerwona słodka, pieprz cayenne, bazylia


Łososia kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Paprykę myjemy, wydrążamy środek i kroimy na kostkę, pieczarki, cebulę i pomidora w plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie łososia, paprykę, pomidora i pieczarki, układamy szaszłyki w naczyniu żaroodpornym i posypujemy czerwoną papryką, bazylią, szczyptą pieprzu cayenne i obkładamy cebulą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut
Podałam z ryżem jaśminowym
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz