- 2 jajka
- łyżeczka kakao bezglutenowego
- 3 łyżki mleka kokosowego (np. Ecomil)
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 5 posiekanych listków świeżej mięty
- łyżeczka oleju kokosowego
Wszystkie składniki oprócz oleju wbijamy do miski i blendujemy, lub dokładnie mieszamy trzepaczką. Na małej i głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wlewamy masę. Przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu ścięcia masy na górze omleta, wtedy przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy. Pycha ! i w dodatku po 18 gram białek i tłuszczy.
Kalorycznie 300 kcal czyli tyle ile potrzeba :)
Dobrego dnia
Wygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/