Coś dla dużych i małych. Na śniadanie lub przekąskę. Zdrowe, bez cukru, bez glutenu i w dodatku z dawką witamin i minerałów. Nadzienie z płatków z amarantusa z kakao i cukrem kokosowym. Przygotowanie bajecznie proste.
Składniki
- 3 mandarynki
- 3 łyżki płatków z amarantusa
- 2/3 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego
- łyżeczka cukru kokosowego
- 1,5 łyżeczki kakao bezglutenowego
Płatki z amarantusa zalewamy mlekiem i gotujemy do wsiąknięcia całego mleka. Mieszamy następnie z cukrem i kakao. Mandarynki obieramy i odkrawamy w około 2/3 wysokości górę. Nakładamy masę amarantusową i przykrywamy odciętą częścią. Na górze formujemy kuleczkę z masy.
Talerzyk od nadzwyczajnie.pl
Smacznego :)
wyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńFajne, takie czapeczki :) I nadzienie na pewno pyszne. Super pomysł na deser.
OdpowiedzUsuń