czwartek, 26 stycznia 2017

Zawijańce z polędwicy z pastą jajeczno-chrzanową


Pyszna propozycja na białkowo-tłuszczowe śniadanie. Niby jajko, niby szynka, ale zamiast jajecznicy coś innego, równie pysznego. Jest to masa jajeczna ze świeżo tartym chrzanem zawinięta w polędwice z indyka. Bardzo proste wykonanie.

Składniki

  • 3 plastry polędwicy z indyka
  • 2 jajka
  • kawałek korzenia chrzanu
  • kiszony ogórek
  • kilka pomidorków cherry
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo (ja zostawiłam leciutko miękkie żółtko, bo tak zdrowiej) następnie obieramy i kroimy na ćwiartki. Dodajemy starty chrzan (ja go uwielbiam więc dałam dużo :)), sól i pieprz i blendujemy na masę. Dodajemy do niej pokrojonego w małą kosteczkę ogórka kiszonego i posiekany szczypiorek. Mieszamy i nakładamy masę na plastry szynki, które na koniec zawijamy. U mnie podane z pomidorkami cherry .
Kalorycznie ok 300 kcal
Smacznego i dobrego dnia ;)

1 komentarz: