Małe brzdące uwielbiają kakao. Sama jako maluch ciągle je piłam i do dzisiaj mi zostało. Szkoda tylko, że ogólnodostępne kakao to w składzie przede wszystkim cukier, albo syrop glukozowy. Dlatego specjalnie dla małych i dużych wielbicieli kakao - zdrowa wersja bez cukru, z naturalnym słodzikiem - bananem. tylko 3 składniki i ekstra szybkie wykonanie.
Składniki
- banan
- pół szklanki mleka kokosowego (np Ecomil)
- łyżeczka czubata kakao gorzkiego bezglutenowego
Banana kroimy na plastry, wrzucamy do blendera, dodajemy mleko i kakao i blendujemy. Jak ktoś lubi rzadsze można dodać mleka. Jak ktoś chce na ciepło - mleko podgrzać.
Kalorycznie ok 230 kcal, i większość to węgle także z umiarem :)
Z mlekiem kokosowym? Musi być pyszne! Na pewno zrobię. :)
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
Dla takiego kakao, warto wcześniej wstać, żeby móc go wypić przed pracą!
OdpowiedzUsuńBardzo często zastępuję mleko rozgniecionym bananem. Sprawdza się to również doskonale w przypadku owsianek.
OdpowiedzUsuńEnoo, jak cacao to tylko bez cukru :D
OdpowiedzUsuńsuper wpis, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuń